Rixt Boersma van Wardy Kollu won een tweede plek bij turnen in 
Nieuwehorne.
Rixt Boersma van Wardy Kollu won een tweede plek bij turnen in Nieuwehorne. Foto: Ingezonden

Turnen in Nieuwehorne en acrogym in Oss

NIEUWEHORNE/OSS - In Nieuwehorne werd afgelopen weekend een regionale plaatsingswedstrijd turnen gehouden. Hieronder staan de beste prestaties van de deelnemende clubs. Er waren verschillende goede klasseringen. In Oss was de halve finale voor de C-lijn acrogymnastiek.

V en V Garyp

Turnster Agnes Westerdijk (15) van gymnastiekvereniging V en V Garyp heeft in Nieuwehorne de bronzen medaille gewonnen. Na een stabiele vierkamp op sprong, brug, balk en vloer mocht ze plaatsnemen op de derde trede van het podium voor de bronzen medaille.

GVV Feanwâlden

Fenna Peterson van GVV Feanwâlden turnt in de categorie junior F. In de eerste wedstrijd werd ze derde en dit bracht enige druk met zich mee. Ze was hierdoor ook zenuwachtig. Ze turnde een redelijk stabiele wedstrijd, maar liet hier en daar wel wat punten liggen. Fenna werd in een grote categorie meiden zevende. Dat was de beste prestatie bij GVV. Het is nog even afwachten of zij zich heeft geplaatst voor de Friese Kampioenschappen. Fenna heeft zich wel geplaatst voor de Friese kampioenschappen toestel, met name voor balk en vloer.

SVK Kollumerzwaag

Lieke de Bruin van SVK Kollumerzwaag (jeugd F) zat helemaal in de wedstrijd. Op sprong en vloer werd ze eerste en ook in het eindklassement mocht ze het goud mee naar huis nemen. Ook waren er andere goede klasseringen voor SVK, zoals enkele vierde plaatsen.

Wardy Kollum

Rixt Boersma van Wardy Kollum begon de wedstrijd op rekstok. De jury raakte erg onder de indruk was van haar oefening. Ze vervolgde de wedstrijd op balk. Ze liet hier een mooie split en loopsprong zien en als kers op de taart bleef ze op de balk staan met de radslag. Het derde toestel was de vloer, die Rixt zonder problemen turnde. Ze sloot de wedstrijd af met twee mooie sprongen. Bij de prijsuitreiking mocht Rixt de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Vier van 31 teams

Janna Mout, Renee Fleury en Noa van Houten van Wardy Kollum deden zaterdag mee aan de halve finale C-lijn in Oss. Maar liefst 31 acroteams deden mee in hun categorie, waarvan slechts de beste vier teams een plekje konden veroveren voor het NK. Janna, Renee en Noa startten met hun tempo-oefening: dat deden ze strak, met mooie elementen. Ze kregen er 22.840 punten voor. Daarna mochten ze hun balansoefening laten zien. Hiervoor kregen ze 23,530 punten.

Niet naar het NK

Met deze twee oefeningen zijn Janna, Renee en Noa in een sterk deelnemersveld op de veertiende plaats geëindigd. Niet genoeg voor een plekje op het NK, maar ze mogen zeker trots zijn op hun prestatie en de oefeningen die ze neer hebben gezet in Oss en de rest van dit seizoen.