Van links naar rechts: presentatrice Rita Looij en het echtpaar Durk en Annelies van der Duim. Bekijk via de app de presentatie van de nieuwe studio, gemaakt door mensen van RTV Kanaal 30.
Van links naar rechts: presentatrice Rita Looij en het echtpaar Durk en Annelies van der Duim. Bekijk via de app de presentatie van de nieuwe studio, gemaakt door mensen van RTV Kanaal 30. Foto: Actief Media

RTV Kanaal 30 al 30 jaar 'dé omrop fan 'e Wâlden'

BURGUM - Het is feest bij RTV Kanaal 30. De lokale omroep is dit jaar dertig jaar in de lucht en neemt ook nog eens de nieuwe studio in Glinstra State in gebruik. Daarom is er zaterdag 28 april vanaf 9.45 uur een jubileum- en openingsfeest in en rond Glinstra State in Burgum.

Om 9.45 uur hijsen de wethouders van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel de nieuwe omroepvlag, waarna de nieuwe RTV Kanaal 30-studio officieel is geopend. Hierbij zijn alle donateurs van RTV Kanaal 30 en belangstellenden hartelijk welkom. U kunt dan ook meteen de nieuwe studio bewonderen en de radioprogramma's meemaken, die deze zaterdag tot 14.00 uur live vanuit de nieuwe studio worden uitgezonden. Ook ziet u hoe de website en kabelkrant actueel worden gehouden met het laatste nieuws. Een mooie kans om een keer achter de schermen te kijken.

Gevarieerd programma

In en rond Glinstra State zijn er de hele dag diverse activiteiten. Er is een gevarieerd programma met live muziek. Vanaf 9.15 uur zullen de containerdrummers van drumband De Marko's hun act laten zien en horen. Vanaf 10.00 uur spelen de dj's Martin, Gerrit, Willem, Dicky en Kees hun favoriete platen. Liefhebbers van rapmuziek kunnen om 13.30 genieten van Alex Rapper.

Hierna zullen tot 16.00 uur afwisselend het duo Azara + Leopold (zang en piano) en de Fryske troubadour Jaap Louwes optreden. De dag wordt feestelijk afgesloten met de big band Milestones, onder leiding van Jelle Visser. Wie een stukje 'omropgeschiedenis' wil bemachtigen kan voor een euro per stuk cassettebandjes, singles, lp's en cd's uit de oude omroepvoorraad scoren, terwijl de kids gratis geschminkt worden en zich vermaken op het springkussen. Met de opening wordt de verhuizing van Kiehool naar Landgoed Glinstra State feestelijk afgerond.

Wil je ook eens 'dé lokale omrop fan 'e Wâlden' bezoeken? Kom aanstaande zaterdag naar Landgoed Glinstra State | Freerk Bosgraafstraat 18, Burgum | toegang gratis.