Kaatsen in Holwerd

HOLWERD - Vrijdag 27 april begint het KNKB-kaatsseizoen met de eersteklas-partij in Holwerd. Rond 11.00 uur zullen de eerste kaatsballen door de lucht vliegen.

Afgelopen weken hebben de vrijwilligers van VvV Concordia in samenwerking met de gemeente kaatsarena 'it Keegje' weer netjes gemaakt voor het komende seizoen. De heren van de eerste klas mogen nu laten zien wat de wintertraining heeft opgeleverd. Uiteraard wordt er op Koningsdag ook weer een nieuwe koning gekozen. De koning van 2017, Auke Boomsma uit Morra, kan zijn koningstitel niet verdedigen. Hij mag zijn talenten nu bewijzen in de Hoofdklasse. Mocht u niet op de hoogte zijn van de spelregels van de kaatssport, dan heeft VvV Concordia dé oplossing voor u gevonden. Een vrijwilliger van de vereniging heeft als studie-opdracht een prachtig spelregelbord ontworpen.

Acro demo

DAMWALD - Vrijdag 27 april verzorgt de acro-afdeling van SV Damwoude vanaf 9.30 uur demonstraties in de Kruisweg in Damwâld. Het showacroteam, verschillende duo's en een trio laten hun oefening zien. Tussendoor kunnen kinderen meedoen aan oefeningen en proeven van deze sport. Ook kun je worden geschminkt en je haar laten vlechten. Kom je ook kijken en meedoen? De Kruisweg bevindt zich aan de Hoofdweg waar ook de markt wordt gehouden.