SC Veenwouden verliest van BCV

BURGUM - SC Veenwouden (SCV) is er niet in geslaagd puntenwinst over te houden aan de derby tegen BCV uit Burgum. Het duel leek te gaan eindigen in een verdiend gelijkspel, maar in de vijfentachtigste minuut scoorde BCV de winnende treffer.

In de zestigste minuut kwam BCV ietwat gelukkig aan de leiding, toen een dieptepass van Romke Bos via het hoofd van een verdediger van SCV omhoog ging, waarna doelman Coenraad van der Mark werd verslagen met een slim kopballetje van Cor-Pieter Pander: 0-1. SCV op gelijke hoogte toen een scherpe voorzet van Ygram Vrieling door Rinse Procee werd binnengetikt bij de tweede paal:1-1. Vijf minuten voor tijd werd dit duel beslist, toen Fedde Durk Kingma mocht voorzetten en de ongedekte Cor-Pieter Pander tegendraads raak kopte: 1-2 was de einduitslag.