Zwaagwesteinde en Kollum (in oranje tenues) hielden elkaar in evenwicht in dit duel in de derde klasse.
Zwaagwesteinde en Kollum (in oranje tenues) hielden elkaar in evenwicht in dit duel in de derde klasse. Foto: Erik Visser

VV Zwaagwesteinde - Kollum: moeizame 2-2

KOLLUM - Na vier zeges op rij heeft VV Zwaagwesteinde zaterdag weer eens punten laten liggen. De equipe van Klaas Zandberg knokte zich tegen hoogvlieger Kollum knap terug van een 2-0 achterstand (2-2).

In de negende minuut kon Masai van der Weg ternauwernood een Kollumer uitbraak voorkomen. De bal kwam bij Joop Pijnacker en deze belandde op de uitgestoken arm van Louwrens Wagenaar. Arbiter Hofman wees terecht naar de stip, maar de kaart voor Wagenaar leek overdreven (want geen opzet), al schijnt hands in dit geval volgens de spelregels altijd geel te zijn. Aanvoerder Wiebe Postma schoot vanaf elf meter onberispelijk raak: 1-0.

Direct na rust verdubbelde Kollum onverwacht en tegen de verhouding in de score, toen Henco Bijl sma uit een vrije trap boven iedereen uit torende en de 2-0 tegen de touwen knikte. Met het inbrengen van Jan Eisma kwam er nieuw elan in bij de gasten en nadat Eisma eerst zelf een kopkans had gemist, gaf hij in de tweeënzestigste minuut een perfecte voorzet op Lieuwe de Roos, die hard en droog de trekker overhaalde: 2-1. Zwaagwesteinde ging verder met het zoeken van de gelijkmaker en de thuisploeg kwam er echt niet meer aan te pas. Met in de hoofdrol Jan Eisma, die eerst routinier Hoekstra fraai zag redden op zijn kopbal en vervolgens Henk van der Wal net naast zag koppen uit zijn voorzet. De verdediger was als stormram in de spits geposteerd. Nadat Wymer de Vries eerst een volley gekeerd zag worden door doelman Hoekstra, was hij even later trefzeker met een fraaie kopbal uit een dito voorzet van Jan Eisma: 2-2. Zwaagwesteinde blijft volop meedoen in de strijd om de derde periode. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Berlikum (aanvang 14.30 uur). Dinsdag 24 april speelt de equipe van trainer Klaas Zandberg thuis het inhaalduel tegen Waskemeer, vanaf 20.00 uur.