De kampioensploeg JO-15 van FC Birdaard.
De kampioensploeg JO-15 van FC Birdaard. Foto: Ingezonden

Tafeltennis en kampioen FC Birdaard

BURGUM - In de tweede klasse-D moest het team van Tafeltennisvereniging Bergum thuis, tegen het op de tweede plaats staande Ready 1, een 2-8 verlies toestaan. Maar dat is al wel beter dan de 10-0 nederlaag bij de uitwedstrijd tegen Ready.

De beide Bergum-spelers Mike Simons en Willem Jan de Boer kwamen niet tot een winstpartij, al snoepte Mike een game van Magan Tahir en Willem Jan verloor pas in de vijfde game van de sterke speler Harry Schadlich.

De twee winstpunten van Bergum kwamen van de sterk spelende Jan Minnema, die met 5-11, 11-9, 12-10 en 11-6 van Gert-Jan Los won. Ook rolstoelspeler Magan Tahir verloor van hem, met 11-9, 11-7 en 11-6. Harry Schadlich was ook voor Minnema een maatje te groot. Vrijdag is de laatste wedstrijd tegen koploper Dokkum.

Jeugdteam Birdaard kampioen

BURDAARD - Door als een van de weinige teams van FC Birdaard (foto) in de winterstop nog een drietal wedstrijden te voetballen, is JO-15 er onlangs in geslaagd zich alsnog kampioen te mogen noemen van de najaarsreeks. Van de in totaal tien wedstrijden werden er acht gewonnen, één keer werd verloren en één keer gelijk gespeeld. Vijfentwintig punten waren voldoende om SC Stiens JO-15 3 te achterhalen en van zich af te schudden.
De ploeg komt nu uit in de tweede klasse.