Aron Beintema leidde met een voorzet de aansluitingstreffer van Be Quick in tegen Oranje Nassau. Rechts Folkert van Dongera. Foto: Lammert Damsma

Be Quick ontsnapt, Broekster Boys kansloos

DOKKUM - Be Quick Dokkum en Oranje Nassau hielden bieden een punt over aan het duel op het Tolhuispark in Dokkum. Na een vrij kleurloze eerste helft volgde een enerverende tweede helft. Be Quick boog een 0-2 achterstand om in een 2-2 eindstand.

Be Quick werkte in de laatste minuten een 0-2 achterstand weg. Aron Beintema kwam eerst op links goed door en zijn voorzet werd door Aldert Hietkamp binnen geschoten: 1-2. Met nog acht minuten op de klok was de spanning helemaal terug. Be Quick nam veel risico's en kwam goed weg toen Oranje Nassau een tweetal keren counterde, maar verzuimde te scoren. Keeper Eelke Kooistra was beide keren attent.

In blessuretijd kreeg Be Quick nog een vrije trap op het middenveld. Piet Raap bracht de bal in de doelmond. Be Quick-aanvaller Rudolf Banga sprong hoog, evenals de keeper, maar de laatste liet de bal los en Banga tikte de 2-2 binnen. Voor Banga was dit een bijzondere treffer. Hij is nu topscorer aller tijden van Be Quick met vijfenzestig treffers. Scheidsrechter Gils liet nog een vijftal minuten doorspelen en Aldert Hietkamp was zelfs nog dicht bij de winnende treffer, maar keeper Souilljee was net op tijd bij de bal. Zaterdag reist Be Quick naar Balk. Opnieuw een heel belangrijke wedstrijd. De competitie is nog lang niet beslist, vooral waar het gaat om de plaatsen in de degradatiezone.

Koploper Leeuwarder Zwaluwen was duidelijk sterker dan Broekster Boys: 5-1. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg en een achterstand van vijf punten voor Broekster Boys, lijkt de competitie gespeeld. Zaterdag komt SV Ma rum met oud-trainer Jan Mulder op bezoek. Om de druk er op te houden zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden door Broekster Boys.