Keeper Jacco Veldstra redt voordat Rinse
Procee van Veenwouden gevaarlijk wordt.
Keeper Jacco Veldstra redt voordat Rinse Procee van Veenwouden gevaarlijk wordt. Foto: Meint de Vries

Broekster Boys klopt Veenwouden

FEANWALDEN - De derby in de tweede klasse tussen SC Veenwouden en Broekster Boys eindigde in een volkomen verdiende 0-4 zege voor de gasten uit Damwâld, die daarmee koploper Leeuwarder Zwaluwen naderden tot op vijf punten.

Vooral in de eerste helft speelden de gasten een prima partij en mocht de thuisclub blij zijn dat het slechts 0-2 was bij de rust. In een saaie en matige tweede helft gaf SCV beter partij, maar kansen leverde dat niet op. SCV zal de komende wedstrijden volop aan de bak moeten, wil het zich handhaven.

Na zestien minuten was het raak, toen Rienk de Haas op de rand van buitenspel mocht doorgaan na een dieptepass van Oane Kooistra en doelman Coenraad van der Mark met een lob passeerde: 0-1. De gasten waren oppermachtig en doelman Van der Mark moest stompend in actie komen na een solo van Hendrik Bouma. Na een half uur waren de gasten dichtbij 0-2 toen Bouma en Rienk de Haas binnen de minuut beiden de lat raakten. De tweede treffer kwam er na vierendertig minuten toch, toen Juryan Dantuma een voorzet van Riemer Doornbos afrondde.

Rienk de Haas scoorde in de negentigste minuut na een dieptepass van Riemer Doornbos de 0-3 en in blessuretijd rondde Juryan Dantuma een voorzet van Hendrik Bouma af: 0-4.