Siebrecht Leijenaar werd met pony Comers Grey Lad Nederlands 
kampioen.
Siebrecht Leijenaar werd met pony Comers Grey Lad Nederlands kampioen. Foto: Ingezonden

Siebrecht Leijenaar nationaal kampioen springen

ERMELO - Siebrecht Leijenaar uit Hurdegaryp van PSV Trynwâlden (Oentsjerk) is zaterdag bij de springwedstrijden voor pony's in Ermelo Nederlands kampioen geworden.

Ze kwam met haar pony Comers Grey Lad uit in de klasse M categorie C. Samen met vier andere combinaties wist zij het basisparcours foutloos af te leggen.

De beslissing moest komen in de barrage. Siebrecht beet daarin de spits af en moest een tijd neerzetten. Zij reed snel met een gewaagde korte bocht naar de dubbelsprong. Deze korte bocht gaf haar uiteindelijk de doorslaggevende winst.

"Nederlands kampioen worden is een droom"

Op de Friese kampioenschappen lukte het net niet, maar tijdens dit tournooi viel alles op zijn plek, vertelde een dolblije, tot tranen geroerde Siebrecht.

Ze blikte met veel voldoening terug op haar prestatie. "Het is ook zo mooi voor mijn pony. Hij is gewoon de beste. Hij doet altijd zijn best. Hoe hij mij ook hielp in de dubbelsprong, dat was geweldig. Hij is pas zes jaar en nu al Nederlands kampioen. Toen wij thuiskwamen waren de stal en de box van de pony versierd. De versiering en de reacties van iedereen waren echt heel speciaal. Ik kan het nog niet zo goed geloven, dat ik Nederlands kampioen ben. Het is net een droom."

Siebrecht traint met haar moeder Anna Dijkstra. "Ze heeft zelf ook gereden en verder heb ik eigenlijk geen vaste trainer", vertelt de twaalfjarige amazone uit Hurdegaryp, die in de eerste klas van het Havo/VWO zit.