V.l.n.r. Jochum Pasma, Quinten van der Wijk en Sil Velstra.
V.l.n.r. Jochum Pasma, Quinten van der Wijk en Sil Velstra. Foto: Ingezonden

Judoka's FMT geplaatst voor NK

RODEN - Van FMT Sport uit Oen tsjerk/Feanwâlden deden er zaterdag 17 maart vijf judoka's in Roden mee aan het districtskampioenschap tot 15 jaar.

Hier strijden de beste judoka's van het district om een startbewijs op het Nederlands kampioenschap. Jochum Pasma (12 jaar, tot 38 kilo) ging voortvarend van start en stond met twee snelle winstpartijen in de finale. Daarin was zijn, oudere en meer ervaren, tegenstander nog net een maatje te groot. Een knappe tweede plaats dus. In deze categorie verloor Quinten van der Wijk (13 jaar) ook van deze kampioen, in de voorrondes. Het hoogst haalbare was toen nog brons, welke plek hij zich ook voor zich opeiste. Sil Velstra (12 jaar, tot 34 kilo) zat in een grotere poule, won er twee op rij, maar verloor de halve finale in de laatste paar tellen. De strijd om het brons rondde hij daarna snel in zijn voordeel af. Alledrie judoka's doen zaterdag 7 april in Leek mee aan het Nederlands kampioenschap.