V.l.n.r. de bronzen medaillewinnaars van SV Damwoude: Femke Heidstra, Nynke Swart en Nessa van der Wal (meisje dat opgetild wordt).
V.l.n.r. de bronzen medaillewinnaars van SV Damwoude: Femke Heidstra, Nynke Swart en Nessa van der Wal (meisje dat opgetild wordt). Foto: Ingezonden

Districtskampioenschappen acro in Scheemda

SCHEEMDA - De meiden van SV Damwoude hebben tijdens de districtsfinale acrogymnastiek goede oefeningen laten zien. Ook Wardy Kollum, DFS Burgum en Turnlust Hallum presteerden prima. Verschillende teams plaatsten zich voor de landelijke halve finale.

Het trio Nynke Swart, Femke Heidstra en Nessa van der Wal van SV Damwoude kwam uit bij de D-junioren, waar de concurrentie erg sterk was, maar het drietal liet zich van de beste kant zien. Met een superoefening behaalden ze een bronzen medaille. Het zussenduo Mellanie en Dorinda Mertens liet bij de E-junioren een strakke oefening zien en eindigde op een vijfde plaats. Daniƫlle Bosgraaf en Sylvia van der Meulen werden in deze categorie zevende.

Bij de districtskampioenschappen voor de C-, D- en E-lijn kwamen zaterdag twee teams van Wardy Kollum in actie. D-seniortrio Tineke Luimstra, Dineke Speelman en Anna Baukje van Dellen eindigden als achtste. E-seniortrio Meta van Dekken, Enola Kramer en Sjoukje Spijkerman kregen de zilveren plak omgehangen. Op de zondag was het de beurt aan C-lijn trio Janna Mout, Renee Fleury en Noa van Houten. Ze eindigden op een twaalfde plaats en in het totaalklassement van de drie plaatsingswedstrijden als tiende.

Het E-seniortrio van DFS Burgum Rianne Kooi, Eline Kooi en Femke van der Meer behaalde de eerste prijs en is daarmee districtskampioen geworden.

Renske Anema en Maaike Nynke Steegstra van Turnlust Hallum lieten een fantastische oefening zien bij de junioren E en werden daarmee met goud beloond. In dezelfde categorie was de vierde plaats voor Rianne Osinga en Ilse Terpstra. Reserveteam Wietske Nutma en Ilse Osinga werd beloond met een gouden medaille.