Bij de Feanwâldster Passion wordt niet alleen veel gezongen, maar ook gedanst door leden van GVV. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een filmpje.
Bij de Feanwâldster Passion wordt niet alleen veel gezongen, maar ook gedanst door leden van GVV. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een filmpje. Foto: Actief Media

Feanwâldster versie van The Passion

FEANWALDEN - Al sinds de zomer wordt er intensief gerepeteerd in Feanwâlden. Een groep van ongeveer honderd mensen doet er alles aan om op 25 maart een bijzondere uitvoering van de Passion neer te zetten.

Ruth Hanemaayer heeft de regie van het stuk op zich genomen. "Natuurlijk hebben we er wel onze eigen draai aan gegeven. Zo hebben we in Feanwâlden geen verteller, maar neemt Jezus ons mee in zijn eigen verhaal, zodat het heel dicht bij de toeschouwer komt. Het is zo bijzonder wat een groep mensen met passie voor elkaar kan krijgen. Ook de groei die de spelers doormaken is erg mooi om te zien. Voor mij is het project nu al geslaagd." Net als in de landelijke Passion worden de laatste uren van Jezus bezongen in bekende Nederlandse en hier ook Friese liederen. Dit alles onder muzikale begeleiding van Atsje Lettinga en Sander Stienstra van de Muzykpleats.

Op 24 maart kunnen de kinderen Palmpasentakken knutselen, waarna ze in een optocht naar De Schierstins lopen, waar een korte voorstelling zal worden opgevoerd. Op 25 maart start de Passion om 18.00 uur bij de Einekoai. Daarna gaat de voorstelling verder bij De Schierstins, en het einde is op de Koemarkt. "Het is handig om op de fiets te komen. Parkeren kan bij Lotus Plaza en het station." Passion Feanwâlden is voor iedereen gratis toegankelijk. Meer info:
www.passionfeanwalden.nl.