Marcel Poll (rechts) en voorzitter Wierd Kooistra van WTOC tekenen het contract.
Marcel Poll (rechts) en voorzitter Wierd Kooistra van WTOC tekenen het contract. Foto: Ingezonden.

Marcel Poll is de nieuwe trainer van WTOC

OUDWOUDE - Vorige week maandag vond de officiële contractondertekening plaats bij WTOC uit Oudwoude van de nieuwe hoofdtrainer. Voorzitter Wierd Kooistra en Marcel Poll ondertekenden met veel plezier het contract voor het seizoen 2018/2019.

Marcel Poll volgt de huidige hoofdtrainer Oane Westra op, die vier jaar verbonden was aan WTOC en volgend seizoen bij VV Hardegarijp aan de slag gaat. Marcel Poll is geen onbekende van WTOC. Van 2003 tot 2006 was hij jeugdtrainer van A- en B- junioren. Poll, in het dagelijks leven docent aan de Hanzehogeschool en woonachtig in Marum, was eerder hoofdtrainer bij FC Grootegast en SV Marum. Dit seizoen heeft hij zondag derdeklasser VAKO uit Vries onder zijn hoede.

In zijn actieve carrière speelde Poll jarenlang voor Marum zaterdag en VEV'67 (Leek). WTOC en Poll zien de samenwerking met vertrouwen tegemoet.

Verlies tegen Minnertsga

Sportief maakt WTOC een mindere fase door in de derde klasse en moet alle zeilen bijzetten om op dit niveau te blijven. Op sportpark 'De Wygeast' kreeg WTOC zaterdag bezoek van Minnertsga. Het werd een teleurstellende wedstrijd voor WTOC dat op basis van de tweede helft zeker een punt verdiend had. Het werd echter een nederlaag met het kleinst mogelijke verschil, 0-1.

"Een ongelukkige nederlaag", vond Jaap de Bruin van de thuisclub. "In de tweede helft waren we veel beter en zag je een WTOC met vechtlust. Ik was niet gelukkig in de afronding. Ik ben het scoren een beetje kwijt en heb dit seizoen pas drie goals gemaakt. Ik hoop dat ik de smaak binnenkort weer te pakken krijg. Ik geef de hoop niet op, elke voetballer kent zijn ups en downs en ik hoop dat ze er binnenkort weer invliegen"