De groep 'Trynwâlden goes Burkina Faso' organiseert op 23 maart een Midnight Walk. Luister naar hun oproep op het filmpje (te bekijken met je ActiefPlus-app) en doe mee.
De groep 'Trynwâlden goes Burkina Faso' organiseert op 23 maart een Midnight Walk. Luister naar hun oproep op het filmpje (te bekijken met je ActiefPlus-app) en doe mee. Foto: Actief Media

Midnight Walk voor reis naar Burkina Faso

OENTSJERK/GYTSJERK - Om de reis van elf jongeren uit de Trynwâlden naar Burkina Faso in Afrika mogelijk te maken, wordt op 23 maart vanaf 19.30 uur een Midnight Walk door Oentsjerk en Gytsjerk gehouden.

"Dit is de eerste keer dat dit initiatief wordt genomen", zegt Jeltje Kloosterman, namens de jongeren 'Trynwâlden goes Burkina Faso'. "De plaatselijke middenstand werkt mee. Midnight Walkers lopen twee uur in de omgeving van Oentsjerk. De route gaat onder andere langs en door bedrijven en winkels, waar men versnaperingen krijgt aangeboden. In de school de Paedwizer in Oentsjerk is een tussenstop."

De reis naar Burkina Faso wordt mogelijk gemaakt door 'Samenwerkvakanties' dat christelijke werkvakanties naar Burkina Faso voor kerken organiseert en contact heeft met de plaatselijke bevolking.
De elf jongeren uit de Trynwâlden zijn in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Ze gaan in een buitenwijk van de hoofdstad Ouagadougou samen met de lokale bevolking een schoolgebouw opknappen en twee leslokalen erbij bouwen. Ook worden activiteiten met kinderen gedaan, zoals sportactiviteiten en spellen. Steun dit initiatief en doe mee aan de Midnight Walk. Kaarten voor € 10,- zijn te verkrijgen bij drogisterij Van der Kooi, Winkel van Tryn en Novy Joustra of in de Primera's in Burgum en Hurdegaryp.