De ChristenUnie deelt warme chocolademelk uit in de Ryptsjerksterpolder.
De ChristenUnie deelt warme chocolademelk uit in de Ryptsjerksterpolder. Foto: Ingezonden.

Schaatspret met de ChristenUnie

RYPTSJERK - ChristenUnie Tytsjerksteradiel gooide met plezier haar campagneplanning om, toen bleek dat er begin maart geschaatst kon worden op natuurijs.

Met hun opvallende blauwe caravan installeerde het team zich bij de Ryptsjerksterpolder, waar op donderdag en zaterdag in totaal ruim honderd liter warme chocolademelk werd uitgedeeld. Zelfgemaakt, met verse melk van een lokale melkveehouder.

Reepjes koek van bakkerij Braak sma uit Oentsjerk maakten de actie compleet.

'Schaatsen verbindt mensen'

Douwe Hooijenga, lijsttrekker van de partij: "Met deze actie laten we zien waar we als partij voor staan. We dragen onze boeren een warm hart toe, en zien graag dat mensen vaker kiezen voor producten 'van dichtbij'. Daarnaast zien we de waarde van bewegen in de buitenlucht."

"Schaatsen is bij uitstek een sport die mensen in beweging zet én verbindt. Maar ook als er geen ijs ligt, kun je in Tytsjerksteradiel sportief genieten van de omgeving. Onze gemeente leent zich voor mooie wandel- en fietstochten. Iets wat we de komende jaren graag verder willen uitbouwen."
Veel schaatsers reageerden verrast op de sympathieke actie. Vanwege de koude wind was de warme drank voor jong en oud een welkome traktatie.