V..l.n.r. Femke van der Meer, Eline Kooi en 
Rianne Kooi van DFS Burgum.
V..l.n.r. Femke van der Meer, Eline Kooi en Rianne Kooi van DFS Burgum. Foto: Ingezonden

Acrotitels, Damwoude, DFS en GVV

FEANWALDEN - Zaterdag was het Fries kampioenschap acrogym D/E niveau in Feanwâlden.

Het D-junioren trio Nynke Swart, Femke Heidstra en Nessa van der Wal en het E-juniorenduo Mellanie Mertens en Dorinda Mertens van SV Damwoude mochten beiden op de hoogste trede naar het Fries volkslied luisteren. Hun clubgenootjes Daniëlle Bosgraaf en Sylvia van der Meulen en Wianna Banga en Amarins de Bruin werden binnen dezelfde categorie, E-juniorenduo's, respectievelijk vijfde en tiende.
Het E-seniortrio Femke van der Meer, Rianne Kooi en Eline Kooi van DFS Burgum won de eerste prijs en is door naar de districtskampioenschappen op 17 maart in Scheemda. Gina de Haan en Kaylen Arends van GVV Veenwouden werden eerste in het D-jeugd niveau. Het trio Gemma van der Werff, Rianne Oostra en Tess de Vries behaalde ook de eerste plaats en tevens de hoogste dagscore, 24,75 punten. In de grote categorie E-jeugd wonnen Danae Kits en Ninthe Landheer zilver. Teamgenootjes Tess Arends en Jildou van Houten werden Fries kampioen in deze categorie.

In D-senior was er brons voor Lotte van Sluijs en Anouck Hofstede en goud voor Eline Bakker en Fleur Vegter. Kimberley Hoexum en Janine Alma hadden brons bij de E-senioren. Christina Bruinsma, Siebrina van der Wal en Daphne Wassenaar wonnen in de categorie E-junior een zilveren medaille.