Aafke de Hoek (rechts) van VIOD Driesum in duel met Atty Eelkema van Drachtster Boys.
Aafke de Hoek (rechts) van VIOD Driesum in duel met Atty Eelkema van Drachtster Boys. Foto: Ingezonden.

Vrouwen VIOD in zinderende finale uitgeschakeld

BUITENPOST - Het was voor de toeschouwers afgelopen donderdagavond smullen geblazen in sporthal de Houtmoune in Buitenpost. De vrouwentopteams VIOD uit Driezum en Drachtster Boys 2 waren verantwoordelijk voor een zaalvoetbalwedstrijd die vanaf het begin tot het einde spannend was.

De inzet was een plek in de bekerfinale. Na drie competitienederlagen tegen de Drachtsters begon VIOD als underdog aan de wedstrijd. In de korte pauze stelde Martine Koopmans vast dat VIOD gewoon beter was en dat men het karwei in de tweede helft moest afmaken. Maar uiteindelijk ging VIOD - en dit keer absoluut onterecht volgens de club - weer onderuit en verloor met 2-3.

Bal in eigen doel zet VIOD op achterstand

Kon VIOD twee keer via prachtige aanvallen op eigen kracht de doelpunten maken, daarentegen had Drachtster Boys bij twee van hun drie doelpunten het nodige geluk.

De openingstreffer was te bizar voor woorden. In een duel om de bal tussen Atty Eelkema en Aafke de Hoek schoot laatstgenoemde de bal keihard in eigen doel.
Bij het derde doelpunt ging de bal, die afkomstig was van Brenda Bekkema en bedoeld voor spits Annie Postma, pardoes in het doel van VIOD.

Drachtster keepster houdt team op de been

In de zinderende slotfase was het keepster Ieteke de Haan-Posthumus van Drachtster Boys, die haar team op de been hield.