Meike Fleurij, Annejel Dijkstra, Enola Kramer, Sjoukje Spijkerman en Meta van Dekken.
Meike Fleurij, Annejel Dijkstra, Enola Kramer, Sjoukje Spijkerman en Meta van Dekken. Foto: Ingezonden

Turnen Dokkum, acro om Valentijnscup

DOKKUM/OOSTERWOLDE - In Dokkum werd de eerste plaatsingswedstrijd turnen voor wedstrijdgroep 5 gehouden. In Oosterwolde werd gestreden om de Valentijnscup.

Rixt Boersma van Wardy Kollum werd in Dokkum tweede op vloer. Op sprong liet ze twee nette sprongen zien. Bij de prijsuitreiking bleek dat Rixt zich naar de derde plaats had geturnd.

Fenna Peterson (Damwâld) van GVV Veenwouden behaalde in de categorie junior niveau F met een vierde plek het podium.

Agnes Westerdijk van gymnastiekverenging V en V Garyp heeft in Dokkum de bronzen medaille gewonnen. Wianna Ytsma van SVK Kollumerzwaag nam bij instap N3 een bronzen medaille in ontvangst. Anna Nuveld (senior D) behaalde een mooie tweede plek.

Zaterdag 17 en zondag 18 februari werd geturnd om de Valentijnscup in Oosterwolde. Wardy Kollum deed hier met tien acroteams aan mee. Op de zaterdag was er succes voor Annejel Dijkstra en Meike Fleury. Zij draaiden bij de E-junioren paren een prachtige oefening, beloond met een zilveren medaille. De Valentijns cup werd voor Wardy afgesloten met een gouden plak. Deze wist het E-senior trio, bestaande uit Meta van Dekken, Enola Kramer en Sjoukje Spijkerman, overtuigend binnen te slepen. Zie de foto van Wardy.