SC Veenwouden onderuit in Joure

JOURE - De tweede wedstrijd na de winterstop voor SC Veenwouden leverde opnieuw een nederlaag op, tegen Joure. De thuisclub behaalde een simpele 3-0 overwinning op SCV, dat wederom in aanvallend opzicht geen vuist kon maken en verdedigend de nodige steekjes liet vallen.

In de dertiende minuut was het raak toen Martijn Dijk uit een corner de bal voorgaf en Jelte ter Heide met een omhaal doel trof: 1-0. SCV kreeg een beste kans op de gelijkmaker, toen Nivard Vrieling vrij voor de keeper verscheen. Zijn schot ging voorlangs. Na een half uur was het opnieuw raak voor Joure, nadat SCV dom balverlies leed op het middenveld: 2-0. In de eenenzestigste minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Andries Hoekstra beoordeelde een verre uittrap van de doelman volkomen verkeerd en tastte mis: 3-0.