Leonie Bentveld onbedreigd op weg naar een nieuwe nationale titel 
veldrijden.
Leonie Bentveld onbedreigd op weg naar een nieuwe nationale titel veldrijden. Foto: Ingezonden

Leonie Bentveld weer jeugdkampioen veldrijden

HOOGEVEEN - Het terrein van Wielervereniging De Peddelaars in Hoogeveen stond in het teken van het Nederlands kampioenschap veldrijden voor de jeugd. Aan dit evenement deden drie renners van WV Otto Ebbens uit De Westereen mee: Leonie Bentveld (14 jaar), Jeffrey Stienstra (9 jaar) en Djurre Kroontje (7 jaar).

Zaterdag was Djurre Kroontje erg gespannen voor dit mooi opgezette NK. Zijn start was redelijk. Hij kwam op een zevende positie. De rondjes die volgden waren zwaar, maar Djurre kon goed volgen. Hij eindigde als tiende met een goed en voldaan gevoel. Voor Jeffrey Stienstra had het parcours de nodige uitdagingen, omdat het bestond uit verschillende steile klimmen en afdalingen en scherpe bochten. Ondanks dat het een zwaar en nat parcours was, reed Jeffrey een prima wedstrijd. Hij startte goed, maar verloor door een valpartij op de eerste heuvel veel tijd. Dankzij zijn doorzettingsvermogen mocht hij na twaalf minuten als nummer 17 finishen.

Ogenschijnlijk niet vermoeid

Leonie Bentveld kwam bij de start redelijk weg en dook als derde van de twintig deelnemers het veld in. Na de eerste hindernissen deed zich de kans voor om haar twee voorgangers te passeren, zodat zij als eerste bij de slootkant kwam, een hindernis die door veel renners als zeer lastig werd ervaren. Ze nam een behoorlijke voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging Leonie beter rijden. Terwijl bij de tegenstanders de vermoeidheid parten speelde, op dit zeer zware parcours dat geteisterd was door de vele regen van de laatste tijd, was er bij Leonie ogenschijnlijk geen vermoeidheid te bespeuren. Met op het oog veel gemak nam zij de hindernissen en door geen grote fouten te maken finishte zij met een voorsprong van 1.09 minuut. Zij trok bij de huldiging weer het rood-wit-blauwe wielershirt aan.