BCV te sterk voor SC Veenwouden

BURGUM - Na een aantal weken zonder competitievoetbal speelden BCV en SC Veenwouden zaterdag weer voor de knikkers. Tegen het traditioneel altijd lastige SC Veenwouden was BCV deze keer duidelijk de betere.

Na een hoekschop was het halverwege de eerste helft raak, de bal werd tegen de touwen gedrukt door BCV-verdediger Roeland Rusticus. In de tweede helft speelde BCV de mannen van SC Veenwouden helemaal stuk. Het resulteerde in de eenenvijftigste minuut in een doelpunt. Cor Pieter Pander verlengde de bal op Harmen Vlietstra, die omspeelde doelman Van der Mark en rondde beheerst af.

Opnieuw stond Pander niet veel later aan de basis van een doelpunt. De middenvelder van BCV speelde de bal naar Paul Westra. De veelbesproken spits van BCV schoot alle kritiek van zich af en maakte een wereldgoal, vanaf ongeveer 25 meter in de bovenhoek. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd moest doelman Arjen Tolman van BCV nog aan de bak na een penalty. Stefan Jan Sijtsma maakte er 3-1 van.
Komende zaterdag (3 februari) staat voor de Burgumers de uitwedstrijd bij Wykels Hallum op het programma. SC Veenwouden treft op eigen veld SC Stiens.