Voor WTOC (blauw-gele tenues) viel weinig eer te behalen tegen VV Rijperkerk.
Voor WTOC (blauw-gele tenues) viel weinig eer te behalen tegen VV Rijperkerk. Foto: Jantsje Wiersma

WTOC hervat competitie met nederlaag

OUDWOUDE - WTOC is de tweede competitiehelft van de voetbalcompetitie in de derde klasse gestart met een nederlaag tegen VV Rijperkerk.

WTOC heeft wel mogelijkheden gehad om te scoren, maar miste de scherpte op de beslissende momenten. Zo kreeg Erik Jan Dijkstra een prima kans, maar voorkwam de paal een doelpunt.

Ook Rijperkerk kreeg een kans, maar na het schot van Anne Epema ging de bal rakelings over het doel. Er deden zich gedurende de eerste helft weinig mogelijkheden voor om de score te openen.

De enige kans was voor de pas ingevallen Sytze de Boer. Hij was de vervanger van de bij WTOC geblesseerd uitgevallen Sybren Bosma.

De tweede helft was nog maar net begonnen, of Rijperkerk nam de leiding. Een schot van Mark Hendriks was keeper Geoffrie Hoiting te machtig: 0-1. Twee minuten later was het al 0-2. Uit een vrije trap scoorde Anne Epema. WTOC kreeg mogelijkheden. Jilles Bosma kopte naast.

Sytze de Boer kopte de bal tegen de paal. Jilmer Dijkstra verving Dennis Postma. Het was dus enige keren net niet. Vlak voor het einde bepaalde Erwin Veenstra de stand op 0-3. WTOC speelt zaterdag uit tegen Kollum. VV Rijperkerk ontmoet dan Leovardia.