Het seniorenpodium van OBQ-DFS op het
provinciaal kampioenschap.
Het seniorenpodium van OBQ-DFS op het provinciaal kampioenschap. Foto: Ingezonden

Vijf keer goud voor OBQ-DFS

OOSTWOLD - Zaterdag was in Sporthal de Rietkraag het gezamenlijke provinciale kampioenschap ritmische gymnastiek voor de tweede divisie.

De gymnastes van OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum wonnen vijf keer goud, drie keer zilver en drie keer brons. Individueel won Indy Veltman afgetekend in de jongste categorie met haar oefening zonder materiaal, die zelfs de hoogste dagscore behaalde met 11.35. Clubgenote Sanderijn Klijnsma won het zilver. Elin Stam was de beste gymnaste met de baloefening bij de benjamins met 9.12. Nadine Hoitinga van OBQ-DFS won het goud bij de senioren met haar tweekamp met hoepel en lint. Het duo Veerle Tuinema en Femke del Grosso was het beste bij de prejunioren zonder materiaal. Elin Stam en Yolanthe Dijkman wonnen als duo het zilver bij de benjamins voor clubgenotes Indy Veltman en Maaike Tijpens.

Er was een volledig OBQ-DFS-podium bij de seniorenduo's met knots. Goud voor Nadine Hoitinga met Laura Heijmans met 10.70, zilver voor Nadine met Femke Burke met 10.65; derde werden de zusjes Emma en Ilse Andersson; met 10.35 ontliepen de gymnastes elkaar niet veel. Laura Heijmans won ook nog een derde prijs met haar tweekamp met hoepel en lint. Zaterdag 27 januari zijn de wedstrijden voor de groepen (eerste en tweede divisie) en individuele gymnastes van de eerste divisie (AB-niveau) in sporthal de Wetterstins in Burgum.