De jongens van GVV Veenwouden namen deel aan de plaatsingswedstrijd turnen in Gorredijk.
De jongens van GVV Veenwouden namen deel aan de plaatsingswedstrijd turnen in Gorredijk. Foto: Ingezonden

Korfbal, paardensport en turnen in de regio

GARYP - Korfbal Vlug & Vaardig uit Garyp heeft het contract van hoofdtrainer Ron Berkenbosch met een jaar verlengd.

Ron Berkenbosch is bezig aan zijn tweede seizoen bij Vlug en Vaardig. Zowel de trainer/coach als de selectie zien voldoende perspectief om nog minstens een jaar met elkaar door te gaan. V en V won zaterdag met 17-18 van Sparta.

Paardensport

SONNEGA - In Sonnega won Marilee de Vries van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk met haar pony Dulce Evita's Dance tweemaal een eerste prijs met 203.5 en 204 punten. In Oentsjerk werd een dressuurweekend gehouden. In de klasse B werd Hilde van der Ploeg met Happy go Lucky eerste met 207 punten.

Sanne Rauwerda reed met How do you do in de L2 vier mooie proeven, resulterend in een eerste prijs met 197.5 punten. Sieta Reitsma won één van de M1-proeven met 189.5 punten. In Z1 reed Sanne Rauwerda zich opnieuw in de prijzen. Ditmaal met Gevonia: eerste met 220 punten.

Tijdens de dressuurwedstrijd in Oentsjerk won Cheyenne Weststrate van HSF It Bytling uit De Westereen met Liberty's Unique de eerste prijs in de klasse B-dressuur. De jury beloonde de door hen gereden proef met 211 punten. Door deze goede scores is ze ook geplaatst voor het Fries kampioenschap indoor in de klasse B paarden.

Turners GVV

GORREDIJK - Zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd voor de turnjongens in niveau 21 tot en met 17. Tyme de Bruin (De Westereen) van GVV Veenwouden won in de categorie pupil niveau 19 zilver. Vaes van Dijk (Dokkum) pupil niveau 20 won goud en Xander Wijbenga (Feanwâlden, eveneens pupil niveau 20) veroverde zilver.