De acrogymnasten van Turnlust Hallum wonnen verschillende prijzen op de plaatsingwedstrijd.
De acrogymnasten van Turnlust Hallum wonnen verschillende prijzen op de plaatsingwedstrijd. Foto: Ingezonden

Acromedailles Wardy Kollum en Turnlust Hallum

SURHUISTERVEEN - Zaterdag vond de eerste plaatsingswedstrijd acrogym voor het D- en E-niveau plaats. Wardy Kollum en Turnlust Hallum presteerden daar goed.

Alle teams op dit niveau van Wardy Kollum deden aan deze wedstrijd mee. Een zilveren medaille was er voor de spetterende oefening van E-senior trio Meta van Dekken, Enola Kramer en Sjoukje Spijkerman. Hiermee zijn zij verzekerd van een plekje op de Friese kampioenschappen.

In de middag was voor Wardy als eerste het instapduo Lyanne Reurink en Lieke Planting aan de beurt. Zij lieten een goede oefening zien, die beloond werd met de tweede plek. Ook deze meiden hebben zich geplaatst voor de FK.

Ook was er zilver voor D-seniortrio Anna Baukje van Dellen, Dineke Speelman en Tineke Luimstra. D-juniortrio Lemmy van der Zee, Renate Talstra en Rixt Boersma won een zilveren medaille.

Turnlust Hallum

Veel podiumplaatsen waren afgelopen zondag voor de acroteams van Turnlust Hallum. Hallum deed het goed met twee gouden en drie zilveren medailles in diverse categorieën. Voor de acroteams van Turnlust, waarin een aantal gloednieuwe teams, is dit een mooi resultaat. Goud was er voor Rianne Osinga en Iris Terpstra bij de junioren E en goud voor Anna Frederike Hellema, Anna Gerda Hellema en Marrit Smit bij de jeugd E.

Zilver werd gewonnen door Berber van der Veen en Mirte Leemburg (junior E) en Wietske Nutma en Ilse Osinga (senior E). Zilver was er ook voor Maaike Reitsma, Trynke de Vries en Geertje de Vries (senior D). Laatstgenoemd team werd vorig seizoen nog Nederlands kampioen op E-niveau en debuteert dit seizoen in een niveau hoger.