Hendrik Vries, projectleider Provinsje Fryslân en Hans Praamstra, projectleider bij Sweco, geven voorlichting in Noardburgum over de Rijksstraatweg die op de schop gaat. Scan de foto met de app voor een filmpje.
Hendrik Vries, projectleider Provinsje Fryslân en Hans Praamstra, projectleider bij Sweco, geven voorlichting in Noardburgum over de Rijksstraatweg die op de schop gaat. Scan de foto met de app voor een filmpje. Foto: Actief Media

Rijksstraatweg op de schop: meedenkers welkom

NOARDBURGUM - Hoe komt de Rijksstraatweg tussen Quatrebras en Twijzel er straks uit te zien? Dat weet op dit moment nog niemand, maar gisteren werd hierover van gedachten gewisseld. De Provinsje Fryslân hield een inloopmiddag en -avond in MFC De Balstien in Noardburgum.

In het filmpje dat je achter de foto vindt (met de ActiefPlus-app) vertelt projectleider Hendrik Vries waarom de Rijksstraatweg wordt aangepakt en projectleider Hans Praamstra vertelt wanneer de werkzaamheden kunnen beginnen.
De bijeenkomst van gisteren was het eerste moment waar betrokkenen hun mening over de weg kwijt konden. Er stonden panelen met kaartmateriaal. Er lagen stiften en stickers waarmee knelpunten konden worden aangegeven. Er lagen reactieformulieren waarop ideeën en suggesties werden geformuleerd. Mensen van de Provincie, maar ook van de gemeente Tytsjerksteradiel en adviesbureau Sweco, beantwoordden vragen. "We hebben op dit moment nog geen concrete plannen", zegt Hans Praamstra. "De ideeën die vanavond naar voren zijn gebracht, worden verder uitgewerkt in werksessies op 23 en 25 januari. Ook mensen die dinsdag niet aanwezig waren, kunnen zich hiervoor nog aanmelden via www.fryslan.frl/n355. De bedoeling is dat er zoveel mogelijk verschillende gebruikers gaan meepraten."