De najaarskampioenen van Vlug en Vaardig C1 uit Garyp.
De najaarskampioenen van Vlug en Vaardig C1 uit Garyp. Foto: Ingezonden

Vlug & Vaardig boekt zege in Groningen

GRONINGEN - Na één punt uit de laatste twee wedstrijden, ging Vlug & Vaardig op bezoek bij ROG. De korfballers uit Garyp wonnen.

Na een 5-3 achterstand schoot Miranda Veenstra met twee afstandsschoten de Garipers naast ROG. Door doelpunten van Arjen Brander, Pieter de Jong en Roel Schipper werd de voorsprong uitgebouwd naar 7-10. Door een slechte fase voor rust van de Garipers kon de thuisploeg terugkomen en de leiding opnieuw nemen. Na dertig minuten stond een 13-11 voorsprong voor ROG op het scorebord. Het vak van Roel Schipper zette na rust de toon met twee snelle doelpunten. Met twee afstandsschoten van schutters Pieter de Jong en Miranda Veenstra leek het gat weer geslagen. Na 18-18 was het Vlug & Vaardig dat de meeste wilskracht en schotvaardigheid toonde. Na weer een afstandstreffer van Pieter de Jong en een strafworp van Roel Schipper werd definitief afstand genomen van ROG. Via een prachtige doorloopbal van de ingevallen Jan Jacob van der Zee en opnieuw een strafworp stond er 20-22 op het scorebord.
Zaterdag neemt Vlug & Vaardig het op tegen HHV uit Hollandscheveld. Deze wedstrijd begint om 20.45 uur in sporthal De Hege Fiif in Hurdegaryp.

Onlangs werd het C1-team van Vlug en Vaardig najaarskampioen. De spelers staan op de foto.