Leonie Bentveld finishte als derde op de veldrijwedstrijd in het Drentse Zwartemeer. Het natte parcours maakte het extra zwaar.
Leonie Bentveld finishte als derde op de veldrijwedstrijd in het Drentse Zwartemeer. Het natte parcours maakte het extra zwaar. Foto: Ingezonden

Leonie Bentveld derde in veldrit Zwartemeer

ZWARTEMEER - Drie jeugdleden van Wielervereniging Otto Ebbens uit De Westereen, allen afkomstig uit Burgum, kwamen zaterdag aan de start op een KNWU-veldrijwedstrijd in Zwartemeer (Drenthe) en presteerden daar meer dan verdienstelijk.

Djurre Kroontje was naast Jeffrey Stienstra en Leonie Bentveld één van de renners die zaterdag in Zwartemeer fietste.

Hij startte op de achterste rij. Na de start ging het allemaal heel snel en Djurre haalde vervolgens in de eerste vijfhonderd meter drie rijders in. Halverwege het parcours was het flink blubberig en raakte hij bijna van de fiets. Na deze acties reed hij achteraan. Hij probeerde er nog bij te komen. maar het lukte niet meer. Hij is toch nog als derde jongen geëindigd.

Eerste startrij Leonie Bentveld

Leonie Bentveld kwam in de één na laatste categorie aan de start. Door de mist was het behoorlijk koud met een gevoelstemperatuur van min zes graden.

Doordat Leonie in het landelijke klassement als eerste meisje staat, mocht zij op de eerste startrij beginnen. Door de goede start ging Leonie als derde het veld in, achter de twee jongens die niet geheel toevallig eveneens in de kop van het landelijk klassement zitten.

Door de regen van de afgelopen weken was het Drentse zand zeer nat, waardoor de wielen als het ware vastgezogen werden. Hierdoor was het een zwaar parcours.

Ruim een minuut voorsprong

Na steeds stuivertje wisselen met een andere jongen wist Leonie uiteindelijk deze jongen toch achter zich te laten en als derde te finishen. Op de meet had ze een voorsprong van ruim een minuut op het tweede meisje.