Be Quick pakt punt tegen Gorecht: 1-1

HAREN - Het leek zaterdag lang een doelpuntloos gelijkspel te worden tussen Gorecht en Be Quick Dokkum. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd, die geen 0-0, maar eerder iets van een 4-4 eindstand had verdiend.

Be Quick leek drie minuten voor het einde de winnende treffer te hebben gemaakt, maar Gorecht maakte in blessuretijd toch nog gelijk, zodat er een 1-1 eindstand kwam. In het eerste deel van de eerste helft had Be Quick een overwicht en het kreeg een paar kansen. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd en kwam Gorecht dreigend voor het doel van keeper Eelke Kooistra. Be Quick was gewaarschuwd en het had geluk toen een inzet van Jos Lamain via de lat en twee keer de binnenkant van de paal toch nog uit het doel caramboleerde.

Na de rust kreeg Gorecht twee prima kansen, maar doelpunten bleven uit. Daarna waren er kansen voor Rudolf Banga, maar ook die werden niet verzilverd. In de slotfase volgde na een handsbal van een Gorecht-verdediger een strafschop. Rudolf Banga benutte de elfmetertrap koelbloedig. Diep in blessuretijd leed Be Quick balverlies op het middenveld en Jos Lamain profiteerde optimaal met een hard schot: 1-1. Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen Blauw Wit '34.