KV Veenwouden mist scherpte

FEANWALDEN - Korfbalvereniging Veenwouden startte zaterdag goed tegen Lemmer, maar dat leverde geen winst op.

Al snel bleek echter dat Veenwouden wel mee kon doen in de snelheid, maar de scherpte miste. Plaatsfouten volgden elkaar op, vooral in het verdedigingsvak, en de gasten uit Lemmer wisten dit met hun aanval direct af te straffen. Met een achterstand van 3-9 kon de kleedkamer worden opgezocht. In de tweede helft wist Veenwouden het tij niet te keren. Het snelle spel van Lemmer kende bij tijd en wijle agressieve momenten, waar Veenwouden zich niet door liet intimideren. Optreden van de scheidsrechter bleef uit en de gasten konden het verschil in de tweede helft verder uitbreiden. De eindstand werd 6-16. Doelpunten: Henk Moorlag 3, Agnes de Boer, Anna Tadema en Han Vastenhoud allen 1.