Paardensport

KOUDUM - In Koudum werd een dressuurwedstrijd verreden voor pony's. Voor de klassen L1 en L2 was dit een selectiewedstrijd voor de Friese Indoorkampioenschappen.

In de klasse L2 behaalde Chinouk Weststrate van HFS It Bytling uit De Westereen met Liberty's Contesa de la Luna een tweede plaats in de categorie D/E, met 195.5 punten.

Iris Genee van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk werd met Joep eerste in de klasse L1 categorie A/B met 189 punten. Ook in De Westereen was dressuur. Lieve Kaastra werd tweemaal eerste met Macho in de klasse L1 (182,5 en 183,5 punten). Bij de paarden een eerste prijs voor Astrid van Dijk met Jifke (klasse B, 186 punten). Tjitske Kooistra reed Corona tweemaal naar de eerste prijs in de klasse M2 met 210 en 209,5 punten. Belinda Sijbesma reed een menwedstrijd in Oudega. In de klasse Ze werd samen met Jitske fan Ramonahiem tweemaal eerste met 186 en 186,5 punten.

Corina Poelstra van de Menno ruiters uit Burgum reed met haar paard Baccaratorius in De Westereen een zeer goede wedstrijd in de klasse M2. In de eerste proef had ze een score van 197,5 punten (een derde prijs) en in de tweede proef 193,5 punten, goed voor een vijfde plaats en in totaal drie promotiepunten.