Het team van OBQ-DFS. Links Nijah de Boer, die drie keer het podium haalde.
Het team van OBQ-DFS. Links Nijah de Boer, die drie keer het podium haalde. Foto: Ingezonden

Prijzen ritmische en acrogymnasten

BRUSSEL - In La Woluwe Centre Sportif werd zaterdag de BrusselsCup georganiseerd. Aan dit internationale toernooi ritmische gymnastiek deden vierentwintig clubs uit elf landen mee.

Een delegatie van vijf ritmische gymnastes van OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum nam hieraan deel. Juniore Nijah de Boer draaide een tweekamp met bal en hoepel en behaalde in de allround uitslag als derde het podium. Bij de onderdelen bal en hoepel behaalde Nijah tweemaal de tweede prijs. Sara Zarza eindigde op het onderdeel hoepel als derde bij de junioren A. In de totaaluitslag eindigde Sara als vierde. Seniore Jente Bouma werd twaalfde en de prejunioren Seraya Broersma en Djura Posthumus eindigden als dertiende en achttiende.

Drie acromedailles Steenbergen

BREDA - Op het acrogymtoernooi Breda Open Acrobatic Cup scoorde de Burgummer gymnaste Arjenne Steenbergen afgelopen weekend drie medailles.

Zij kwam met haar partners Myr the Tognini en Nova Houtman (combinatieteam Acro Academy met FC Meppel) uit in de categorie A-jeugd. Met een zilveren medaille op hun balansoefening en goud voor hun tempo-oefening, kregen zij ook allround goud. Voor Arjenne een prachtige voorbereiding op de kwalificaties volgende maand voor de wereldkampioenschappen. Ze traint bij de Acro Academy.