De vrijdag in Burgum gehuldigde kampioenen van Postduivenvereniging Fleanwille.
De vrijdag in Burgum gehuldigde kampioenen van Postduivenvereniging Fleanwille. Foto: Klaas Rozema

PV Fleanwille huldigt haar kampioenen

BURGUM - In een bomvol clubhuis aan de Burgemeester Lohmanlaan in Burgum zette het bestuur van Postduivenvereniging Fleanwille vrijdagavond haar kampioenen in de bloemen.

Bij het openingswoord memoreerde voorzitter Henk Zijlstra van een 'dreech fleanseizoen' omdat veel vluchten door de slechte weersomstandigheden vaak na veel oponthoud doorgang konden vinden. Ook de vluchten in de zomer voor de jonge duiven waren niet zelden moeizaam, zodat de jonkies echt hun best moesten doen om de thuishokken weer te bereiken. Dat neemt niet weg dat ook dit jaar de besten winnen, want dat zijn toch de liefhebbers die voor iedere te vliegen afstand de duiven top hebben voorbereid en dat vertaald zien in kampioenschappen.

De titels binnen de duivensport worden grofweg verdeeld in onaangewezen titels (beste hokprestatie) en aangewezen titels (voorspelde duiven per vlucht).

Onaangewezen: 1. D. en P. Soepboer; 2. Combinatie Atema; 3. J. Hopman; 4. Combinatie Mantel.

Aangewezen: 1. Combinatie Mantel; 2. D. en P. Soepboer; 3. Combinatie Atema; 4. J. Hopma.
D. en P. Soepboer hadden de beste duif op de Vitesse (korte vluchten), beste jonge duif en beste duif op de natoer (navluchten in de nazomer).

De combinatie Atema had de beste duif op de midfond (middellange afstand) en asduif oud en asduif jong (duiven die over alle vluchten de meeste punten bijeen hebben gevlogen). Voor de lange afstand had de combinatie Mantel de beste duif.
Staand van links naar rechts: Peter Soepboer, Jelle Atema, Wytse Mantel, Frits Mantel. Zittend van links naar rechts: Douwe Soepboer, Pieter Atema, Jan Hopman.