Chinouk Weststrate van HSF It Bytling won goud met  Liberty's Contessa de la Luna.
Chinouk Weststrate van HSF It Bytling won goud met Liberty's Contessa de la Luna. Foto: Ingezonden

Paardensportprijzen op Indoor Zwaagwesteinde

DE WESTEREEN - Indoor Zwaagwesteinde leverde afgelopen week voor een groot aantal leden van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk mooie prijzen op. Ook HSF It Bytling uit De Westereen deelde mee in de prijzen.

Bij de dressuur voor paarden was er een tweede prijs voor Anneke Post van PSV Trynwâlden met Mister Pieter (M1, 198 punten). Een derde prijs werd behaald Sabine Sikma met Felabitha Dyloma tijdens hun debuut in de kür op muziek klasse Z2.

Sanne Rauwerda werd derde in de klasse L2 met How do You Do (193 punten). Het masterspringen werd dit jaar wederom gewonnen door Folkert Kelderman. Ditmaal met Aldeboarns Furioso. Deze prachtige prestatie leverde hem 500 euro en een mooie, handgemaakte picknickbank op.

Folkert Kelderman wint opnieuw masterspringen

In de klasse B werd Gerda Genee tweede en vierde en de klasse BB werd gewonnen door Kelly van Dijk met Sannero. Bij de pony's scoorde Iris Genee een eerste prijs in de klasse L1 dressuur. Daniëlle Dijkstra sprong met haar Sprinter tweemaal naar de tweede prijs in de klasse B. Siebrecht Leijenaar werd met Comers Grey Lad tweede in het M klassiek met barrage.

HSF It Bytling

Chinouk Weststrate van HSF It Bytling uit De Westereen wist met Liberty's Contessa de la Luna de klasse L1/L2 categorie CDE met grote overmacht te winnen. Ondanks een foutje aan het einde van de proef, en daardoor twee punten aftrek, scoorden ze 209 punten. Voor clubgenoot Ilse Veenstra was er een mooie tweede plaats met 195 punten in dezelfde klasse.