Sietze Bouke Bergsma en keeper Frans Dijkman van Noordbergum houden Jens Mollema van Drogeham (nummer 3) van een doelpunt af.
Sietze Bouke Bergsma en keeper Frans Dijkman van Noordbergum houden Jens Mollema van Drogeham (nummer 3) van een doelpunt af. Foto: Klaas Rozema

VV Noordbergum effectiever dan Drogeham

DROGEHAM - In Drogeham stond zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. Noordbergum kwam op bezoek en bij winst zou één van deze ploegen de aansluiting houden met de top van de competitie. De winst ging naar Noordbergum: 1-3.

In het eerste kwartier lieten de gasten direct zien voor de drie punten te komen, maar werd er niet veel weggegeven door Drogeham. De gastheren waren aan de andere kant wel gevaarlijk. Zo raakte Jan Spinder met een schot in het zestienmetergebied de paal. Verder had Noordbergum geen antwoord op de steeds opkomende Rintze de Vries over links en daarmee creërden de geelhemden een aantal goede kansen voor het doel van Noordbergum.

Na rust probeerde Drogeham het spel weer op te pakken, door met veel druk zetten gevaar te stichten. Klaas-Jan Bosgraaf schoot over. Het was Noordbergum dat op voorsprong kwam. Bij een corner werd Roelof Koop gevonden, die volledig vrijstaand in kon koppen: 0-1. Drogeham probeerde een doelpunt te forceren, maar werd daarmee ook slordiger in de passing. Dit zorgde ervoor dat Noordbergum voorin steeds gevaarlijk kon worden. Doelman Jeroen Krol moest Drogeham met een knappe redding in de race houden. Hij had geen antwoord op een kopbal van Klaas de Boer, die wel raad wist met een voorzet over links. Na dit doelpunt werd bij Drogeham gekozen voor een extra spits. Het overwicht in balbezit van Noordbergum verdween steeds meer en Drogeham kreeg een aantal kansen, waarbij Bauke Ytsma eenmaal de paal trof. Uiteindelijk was het Jens Mollema die via een vijandig been scoorde en de spanning weer in de strijd bracht. Noordbergum had echter een snel antwoord: Remco van der Meulen passeerde de doelman na een korte scrimmage: 1-3.