De Rhythmgirls uit Dokkum hadden vijftien Friese kampioenen.
De Rhythmgirls uit Dokkum hadden vijftien Friese kampioenen. Foto: Ingezonden

Succes Rhytmgirls en Marko's bij twirl

BOLSWARD - In sporthal de Middelsee in Bolsward werd het open Fries twirl/majorette-kampioenschap gehouden. De Rhythmgirls uit Dokkum beleefden een gouden dag met maar liefst vijftien Friese kampioenen.

De dames van het twirlteam van de Rhythmgirls werden eerste. Het D-team, bestaande uit zes leerlingen vanaf vijf jaar, werd ook Fries kampioen. Ook het B-team en het D-ensemble kregen de beker mee naar huis. Bij het onderdeel solo 1 baton werd de titel veroverd door Carenza van der Meulen (preteen novice), Alina Sipma (preteen beginner), Rianne van der Leij (senior novice) en Froukje Cuperus (senior intermediate). Bij het onderdeel solo 2 baton ging Durkje Cuperus met de gouden medaille naar huis. Ook alle drie duo's van de Rhythmgirls werden kampioen.

Bij de solo dancetwirls was er ook driemaal de eerste plaats: voor Caitlin van der Meulen in de juvenile novice, Lieke Westera in de preteen novice en Alina Sipma in de preteen beginner.

Vijf Rhythmgirls hebben zich weten te plaatsen voor de voorrondes van het NK, die gehouden worden op 25 en 26 november in Hoofddorp.

Namens De Marko's uit Burgum deed Sylvia Loois aan de 2 batonwedstrijd mee. En niet zonder succes: ze wist een bronzen medaille binnen te slepen.