Sil Velstra van FMT Sport met zijn 'golden' medaille. Hij won vier partijen, waarvan drie in de 'verlenging'. Foto: Ingezonden

Toernooiprijzen Judo Kings en FMT Sport

EMMEN/NIJMEGEN - In Emmen werd zaterdag het jaarlijks terugkerende internationale judotoernooi de Open Drentse Kampioenschappen gehouden, met deelnemers uit Zweden, Noorwegen, Duitsland, Engeland, België en Nederland. Ook de Judo Kings deden natuurlijk weer mee.

Nathan Klokman (Feanwâlden) wist in zijn klasse tot 50 kilogram bij de jongens tot 18 kampioen te worden. Het zilver werd gewonnen door Omar Rokic (Sneek) in de klasse tot 34 kilogram bij de jongens tot 12 jaar, Sem Walinga (Dronrijp) in de klasse tot 50 kilogram bij de jongens tot 15 jaar en Mark Klokman (Feanwâlden) in de klasse tot 34 kilogram bij de jongens tot 15 jaar. Brons is gewonnen door Lupita Adema (Sneek), Berber Ludema (Dokkum), Brian Smid (De Westereen), Marc Veenstra (Kollumerzwaag), Thijs Boorsma (Leeuwarden) en Quinten van der Veen (De Westereen).

FMT Sport

In Nijmegen werd op zaterdag een internationaal jeugdtoernooi gehouden. Met zes judoka's stond FMT Sport uit Oentsjerk/Feanwâlden hier op de mat en die namen vijf medailles mee terug naar Friesland. Maartje Velstra (8 jaar, tot 28 kilo) beet het spits af. Alleen de finale verloor ze nipt, zodat zij dus het zilver won. Nynke de Vries (8 jaar, tot 25 kilo) scoorde de mooiste ippon (vol punt) van de dag, kwam in de finale en werd ook tweede.

Sander de Vries (10 jaar, tot 32 kilo) en Tjeerd Pasma (13 jaar, tot 50 kilo) verloren beiden hun eerste partij, maar lieten vervolgens in de herkansingen attractief judo zien waarmee ze zich naar het brons knokten. Sil Velstra (11 jaar, tot 34 kilo) moest vol aan de bak. Van de vier partijen werden er drie pas in de 'golden score' (verlenging) beslist. Sil stapte echter als winnaar van de mat af en kreeg de 'golden' medaille.