De veteranen van Friese Boys waren
oppermachtig in hun competitie.
De veteranen van Friese Boys waren oppermachtig in hun competitie. Foto: Ingezonden

Friese Boys, Anjum en de Readtsjes

KOLLUMERZWAAG - Op vrijdag de dertiende oktober kon Friese Boys 45+ de najaarsreekstitel grijpen bij drie winstpartijen. Na drie speelronden staat Friese Boys bovenaan met vijfentwintig punten uit negen wedstrijden.

In de derde helft werd de champagne ontkurkt en met nog een speelronde te gaan in Dokkum op 3 november is de titel al een feit. Er werd met 1-0 gewonnen van Ropta Boys, met 7-0 van FC Birdaard en met 3-1 van Dokkum.

OENTSJERK- VV Anjum speelde zaterdag tegen VC Trynwâlden een wedstrijd met twee gezichten. Anjum ging de rust in met een terechte 0-4 voorsprong, maar gaf die in de tweede helft weer weg. Anjum sleepte toch nog de 3-4 overwinning uit het vuur. Scoreverloop: 14: 0-1: Stephan Overkempe. 29: 0-2: Jan Tijtsma. 41: 0-3: Stephan Overkempe. 45: 0-4: Jan Tijtsma. 66: 1-4: Jeroen IJsselmuiden. 90: 2-4: Dennis Voss. 90: 3-4: Thom Stielstra.

DE WESTEREEN - VV Zwaagwest einde heeft zondag het trouwe thuispubliek getrakteerd op een verdiende 2-1 overwinning tegen Nieuweschoot. Na een 0-1 ruststand wisten de Readtsjes in de tweede helft, door doelpunten van Fouad Sedki en Jelmer de Boer, toch nog de overwinning uit het vuur te slepen. Zondag staat weer een thuiswedstrijd op het programma tegen het in punten gelijkstaande Terschelling, om 11.45 uur.