Na het aansnijden van de taart was het een gezellig samenzijn in de Buurtkamer.
Na het aansnijden van de taart was het een gezellig samenzijn in de Buurtkamer. Foto: Klaas Rozema

'De Buurtkamer' elke week in De Westereen

DE WESTEREEN - 'De Buurtkamer', een wekelijkse koffie-ochtend in 't Badhûs in De Westereen, met eventueel aansluitend een broodmaaltijd, is gisteren officieel 'geopend'. "Mar wy hiene al in pear kear iepen west en fûnen it tiid foar in offisjeel, feestlik momint mei gebak", vertelt Marije Klaver van Stichting Aan Zet.

Deze stichting en Stichting Welzijn het Bolwerk hebben samen 'De Buurtkamer' in de Westereen opgezet. Er zijn ook zo'n vier vrijwilligers betrokken bij de organisatie en bediening.

Elke dinsdagochtend tussen half tien en twaalf uur is er 'koffie-ochtend', waar men zonder zich aan te melden naar binnen mag lopen. "Wy brûke in part fan 't Badhûs. It is fuortdaliks net fol, al wie it tiisdeitemoarn wol hiel gesellich drok", constateert Klaver.

Aanmelden voor maaltijd

Wie de middagmaaltijd (brood met beleg en soms ook soep) ook wil nuttigen, dient zich daar wel voor op te geven. Dat kan ter plekke tot half elf 's ochtends, via www.debuurtkamer.com, via info@debuurtkamer.com of neem telefonisch contact op via Stichting Welzijn het Bolwerk: 0519-29 22 23.

Iedereen die graag andere mensen wil ontmoeten, is wekelijks van harte welkom. Men hoeft geen inwoner van De Westereen te zijn. "Der komme no ek al minsken út oare doarpen", heeft Marije Klaver ervaren.

"Oare minsken moetsje is belangryk, mar net altyd fanselssprekkend. De Buurtkamer makket dit mooglik. Jo meie kunde, freonen, famylje of buorlju meinimme", moedigen de organisatoren aan.

De Buurtkamer zetelt in het Badhûs aan de Sportloane 2B in De Westereen, tussen half tien en twaalf uur (daarna volgt het middagmaal). Men hoeft niet de volledige tijd aanwezig te zijn, even een half uurtje langskomen voor een bakje en een praatje mag uiteraard ook.

Dinsdag aquarelschilderen

Komende dinsdag zal er worden geschilderd, vermoedelijk met waterverf op papier. Zelf schilderspullen meenemen mag, maar is niet verplicht. Er zullen vaker activiteiten worden gehouden.