EK-zilver voor majorettes Release

ALMERE - Elfhonderd majorettes uit veertien landen deden afgelopen weekend mee aan de Europese Kampioenschappen majorette 2017 in het Topsportcentrum in Almere van 6 tot en met 8 oktober. Emmaly Bakker en Marije Kok van Release Dokkum deden mee in de categorie duo showtwirl junior en wonnen zilver.

In maart werden zij Nederlands kampioen en verzilverden daarmee een ticket naar het EK. Na een half jaar extra hard trainen met hun coach Durkje Sijtsma en de bondstrainingen met befaamde instructrices konden ze dan eindelijk hun routine aan Europa laten zien. Ze toonden een no droproutine en haalden daarmee bijzonder hoge punten. Dit was goed voor een hele knappe zilveren plaats. De rest van de Nederlandse equipe deed het ook bijzonder goed met vier keer goud, zes keer zilver en vijf keer brons.

Judo Kings

HARDENBERG - In Hardenberg werd zaterdag een judowedstrijd georganiseerd waar ook de Judo Kings judoka's aan deelgenomen hebben. Met in totaal 21 prijzen waren de Kings de club met de meeste prijzen op dit toernooi, waaronder zeven keer goud.