Duel tussen Be Quick (blauw-geel tenue) en Olde Veste'54.
Duel tussen Be Quick (blauw-geel tenue) en Olde Veste'54. Foto: Lammert Damsma

Be Quick verliest van Olde Veste'54

DOKKUM - "Deze wedstrijd verdiende geen winnaar" concludeerde Be Quick-trainer Henk Konings na afloop. Een gelijkspel was een juiste beloning geweest voor twee teams die beide niet een topvorm demonstreerden.

De gasten uit Steenwijk waren effectiever dan Be Quick en zij verlieten het Tolhuispark dan ook met een nipte 1-2 winst. Vlak voor rust kreeg Olde Veste '54 de enige kans van de eerste helft, maar keeper Eelke Kooistra kon aanvaller Nick Kuiper van scoren afhouden. Na rust kreeg Be Quick een grote kans op een voorsprong. Nog geen tien minuten later scoorden de gasten wel. Twaalf minuten voor het einde viel de verdiende gelijkmaker. Een hoekschop van Aldert Hietkamp werd prachtig ingekopt door Richard Kempenaar: 1-1. Lang kon Be Quick niet genieten van de gelijkmaker, want Olde Veste '54 sloeg toe uit een snelle counter: 1-2. Zaterdag speelt Be Quick uit tegen Drachtster Boys.