De verdediging van Zwaagwesteinde blijft op de been bij deze aanval van Waskemeer (groen-zwarte tenues). Foto: Jaco Jonkman

Zwaagwesteinde overtuigend, WTOC fortuinlijk

WASKEMEER - Voetbalvereniging Zwaagwesteinde won zaterdag met 0-5 van VV Waskemeer.

In de vijfentwintigste minuut mocht Masai van der Weg op links vrij doorlopen naar voren. Hij leverde een prima voorzet af op de vrijstaande Jan Eisma, die beheerst de 0-1 maakte voor Zwaagwesteinde.

In de tweede helft was VV Waskemeer op zoek naar de gelijkmaker, maar was in de afwerking niet scherp genoeg. Na een corner van Masai van der Weg kwam de bal voor de voeten van Lieuwe de Roos, die verwoestend uithaalde: 0-2. Daarna werd de wedstrijd beslist door Zwaagwesteinde. Na een prima pass van Dennis Stienstra op Ronaldo Jansen kon Jansen alleen op de keeper afgaan, maar hij werd onderuitgehaald door een speler van Waskemeer, wat een strafschop opleverde. Lieuwe de Roos nam de strafschop en schoot beheerst binnen, wat 0-3 betekende.

Zwaagwesteinde ging nu door met aanvallen en maakte 0-4 na een aanval met Wymer de Vries en Ronaldo Jansen. De bal werd door Wymer de Vries in de korte hoek binnen- geschoten. Na een corner vlak voor tijd door Lieuwe de Roos kopte de vrijstaande Jelle van der Wal 0-5 binnen, wat ook de eindstand was. Zaterdag 7 oktober, aanvang half drie, een thuiswedstrijd tegen Minnertsga op sportpark De Wieken in De Westereen.

VV Grijpskerk WTOC: 0-0

Als VV Grijpskerk niet zo slordig was omgegaan met de kansen die ze kregen, hadden ze een ruime overwinning op WTOC (Oudwoude) behaald. In de eerste tien minuten nam WTOC het initiatief. Daarna werd het overgenomen door Grijpskerk. Grijpskerk ging door en won bijna alle duels. In de tweede helft bleef Grijpskerk de betere ploeg, maar scoorde niet.