DE WESTEREEN - In De Westereen werd zaterdag een springwedstrijd voor paarden en pony's gehouden. Leden van LR/PC de Marruters uit Eastermar pakten prijzen.

In de klasse BB-springen behaalde Inge Hoeksma een tweede prijs met haar pony Romy met 68,5 stijlpunten. Jan de Boer werd in de klasse M-springen tweede met zijn pony Kantjes Freek. Anneke de Boer en haar paard Eclair wonnen tweemaal een eerste prijs in het B-springen met 80,5 en 83 stijlpunten en met haar paard Global Niki behaalde ze een derde prijs in het L-springen.

SC Veenwouden

FEANWALDEN - SC Veenwouden kent een valse start van de competitie. Ook het tweede duel tegen ONT ging zaterdag verloren.

Daar leek het in de eerste helft totaal niet op, maar het overwicht leverde slechts een 1-0 voorsprong op door Klaas van der Veen. ONT gooide na rust de schroom van zich af en scoorde in het eerste kwartier tweemaal. De thuisclub presteerde in de tweede helft ondermaats en dwong geen enkele kans meer af, waardoor ONT simpel overeind kon blijven: 1-2. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van de moeder van Liekele Paulusma.