Koerina Dijkstra van PSV Trynwâlden maakt een ereronde tijdens de Hippiade,
Koerina Dijkstra van PSV Trynwâlden maakt een ereronde tijdens de Hippiade, Foto: Annemart Ferwerda

Hoofdprijzen Trynwâlden en It Bytling

NIJKERKERVEEN - Ter afsluiting van het outdoorseizoen werd op 23 september de Hippiade mennen verreden (Nederlandse kampioenschappen). Hier was een kampioenschap voor PSV Trynwâlden uit Oentsjerk te vieren.

Een week eerder kon de afsluiting van het seizoen niet doorgaan in Ermelo door de slechte bodem, maar de wedstrijd werd nu verschoven naar Nijkerkerveen.

Koerina Dijkstra uit Jistrum werd kampioen in de klasse L-paarden met haar Friese paard Lutske Bernou fan 'e Ies met een gemiddeld percentage van bijna zeventig procent. In de klasse M paarden was er een vierde plaats voor Tobias Ferwerda uit Blije met de Fries Jolien oet Scharmer. In de klasse ZZ pony's was het reservekampioenschap voor Hette Jellema uit Ferwert met de New Forest pony Vrijzicht's Angel (V. Brummerhoeve's Boss) met een percentage van bijna 65 procent.

PSV It Bytling

Tijdens één van de laatste 'outdoor'-wedstrijden van 2017 in het Groningse Warffum was Chinouk Weststrate van PSV It Bytling uit De Westereen met haar pony Liberty's Contessa de la Luna succesvol in de klasse L1 categorie DE. In beide proeven behaalden zij de hoogste scores van alle combinaties en ze mocht dus tweemaal de eerste prijs in ontvangst nemen. De jury beloonde de proeven met respectievelijk 211 en 206,5 punten.