Tussen de doelpunten door een
blessurebehandeling bij Zwaagwesteinde.
Tussen de doelpunten door een blessurebehandeling bij Zwaagwesteinde. Foto: Erik Visser

Winst helpt VV Zwaagwesteinde niet

DE WESTEREEN- Door de vele regenval werd de wedstrijd FC Leo tegen Zwaagwesteinde omgedraaid en in De Westereen gespeeld op het kunstgrasveld. Zwaagwesteinde is uitgebekerd, ondanks forse winst.

Zwaagwesteinde begon met veel balbezit aan de wedstrijd, wat meteen al kleine kansen opleverde. In de vijftiende minuut werd de score geopend door de jarige Jan Eisma, die de bal hard in het dak van de goal schoot. Een kwartier later werd de score verdubbeld door Jan Venema na een corner van Robin Feenstra. Op slag van rust werd het ook nog 3-0 door Jan Eisma.

In de tweede helft werd Zwaagwesteinde wat slordig in de passing en kreeg FC Leo ook wat kansjes. Door geklungel in de defensie van Zwaagwesteinde kon de spits van FC Leo 3-1 maken, maar verder liet Zwaagwesteinde het niet komen. Kort na de 3-1 werd het al 4-1, na een snelle ingooi van Wymer de Vries op de vrijstaande Dennis Stienstra. Die gaf een prima steekpass op de vrijstaande Lieuwe de Roos, die beheerst scoorde. Even later maakte Jan Eisma zijn derde goal van deze middag: 5-1 dus. Als de mannen van trainer Klaas Zandberg nóg wat scherper waren geweest, hadden de dubbele cijfers er zeker ingezeten.

Zaterdag 23 september de eerste competitiewedstrijd thuis tegen VV Dokkum, vanaf half 3 op sportpark De Wieken in De Westereen.