In het damesdubbelspel Suzanne Sleurink in actie namens De Leechkamp. Op de  achtergrond teamgenote Chantal Visser.
In het damesdubbelspel Suzanne Sleurink in actie namens De Leechkamp. Op de achtergrond teamgenote Chantal Visser. Foto: Klaas Rozema

Geslaagde Friesland Cup in Burgum

BURGUM - Afgelopen zondag was het dan zover: Tennisvereniging De Leechkamp ontving de Vliegende Bal uit Sneek, in het kader van de Friesland Cup.

Er was promotioneel flink aan de weg getimmerd middels reclame-uitingen op social media, reclameborden in Burgum, een artikel in dit blad en zelfs een interview op RTV NOF. De publieke belangstelling was dan ook zeer goed te noemen.

En omdat ook de weergoden het evenement gunstig gezind waren, waren alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagde tennisdag. Gedurende de dag werden tien wedstrijden gespeeld, telkens twee wedstrijden in de disciplines heren enkel, dames enkel, heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel.

De Leechkamp kon een sterk team in het veld brengen, bestaande uit de dames Chantal Visser, Suzanne Sleurink, Janneke Kiestra, Pieteke Binnema, Sidonia Wymenga en de heren Jaap Wolters, Floris van der Lecq, René Postma, Jacob Postma en Lars van Veen.

Helaas voor de Burgumers beschikte de Vliegende Bal over een nóg sterker team. Weliswaar waren er overwinningen voor Jaap (Plus) Wolters in zijn enkelpartij én in de heren dubbelpartijen (Jaap & Floris en René & Jacob). Maar dat bleek niet voldoende voor de eindoverwinning. Hoewel het merendeel van de partijen gelijk opging, wees het scorebord uiteindelijk 7-3 voor Sneek aan.

En dat betekent dat De Leechkamp op 24 september in en tegen Gorredijk moet strijden om degradatie uit de A-poule te voorkomen.

Desondanks kon men bij De Leechkamp terugkijken op een goed georganiseerde en bijzonder geslaagde tennisdag.