Zwak Veenwouden verliest van Roden

FEANWALDEN - De tweede bekerwedstrijd van SC Veenwouden tegen de zondag-tweedeklasser Roden leverde een 1-3 nederlaag op en daarmee zijn de voetballers van SCV zo goed als uitgeschakeld voor de volgende ronde.

Roden was scherper en beter in de duels. Binnen de minuut stond de thuisclub op achterstand toen René de Vries vrij mocht inkoppen. Bij SCV moest het gevaar van de linkerkant komen en na achttien minuten leidde dat tot de gelijkmaker van Liekele Paulusma die een voorzet van Rinse Procee keurig bij de eerste paal binnenschoot. Na een half uur nam Roden opnieuw de leiding. Doelman Coenraad van der Mark wist in eerste instantie het schot van Vincent van Santen nog te keren, maar in de rebound werd het via een afgeweken klutsbal van Nick ten Arkel alsnog 1-2. Na rust werd het 1-3.