Ook shirtje trekken hielp VV
Zwaagwesteinde (blauw-zwart tenue) niet.
Ook shirtje trekken hielp VV Zwaagwesteinde (blauw-zwart tenue) niet. Foto: Erik Visser

VV Zwaagwesteinde stelt teleur in beker

TERNAARD - Voor VV Zwaagwest einde stond zaterdag de tweede bekerwedstrijd op het programma in en tegen Ternaard. VV Zwaagwesteinde (za.) had de eerste wedstrijd gelijkgespeeld tegen Friese Boys en Ternaard had haar eerste wedstrijd gewonnen van FC LEO.

In de eerste helft gebeurde er bitter weinig op het veld. Zwaagwesteinde had veel balbezit en Ternaard vond het allemaal prima. Na een botsing met Jan Eisma moest de keeper van Ternaard worden behandeld voor een blessure, waardoor de wedstrijd ongeveer tien minuten stil lag. De reservekeeper zat niet op de bank en moest langs de lijn uit het publiek worden gehaald. Verder was de eerste helft gewoon saai voor het publiek. De tweede helft ontstond hetzelfde spelbeeld. De twee klassen verschil tussen Zwaagwesteinde en Ternaard waren op het veld niet te zien, wat een verdienste was voor de hele staf en team van Ternaard. Kansen waren er amper en dat de wedstrijd in 0-0 eindigde was dan ook een terechte uitslag.

Voor Zwaagwesteinde is er nog veel werk te doen door de technische staf. "De neuzen moeten allemaal dezelfde kant op van de spelers en ze moeten wat minder zeuren tegen elkaar. Anders kan het wel eens een moeilijk seizoen worden voor Zwaagwesteinde", aldus clubcorrespondent Alex Ploegsma. Zaterdag wacht een uitwedstrijd, tegen FC LEO uit Leens om half 3.