KV Veenwouden komt tekort in derby

DAMWÂLD – De korfballers van Veenwouden verloren zaterdag de tweede competitiewedstrijd van streekgenoot W.I.K.'34 uit Damwâld.

W.I.K.'34 begon scherp en dat zorgde al gauw voor een stand van 3-0. Het verschil werd teruggebracht naar één doelpunt en vanaf toen werd het een echte wedstrijd. Tegen het einde van de eerste helft scoorde W.I.K.'34 meer: ruststand 8-4. Na rust wist Veenwouden na lange tijd de korf weer te vinden. Met 9-7 op het scorebord werd de laatste fase van de wedstrijd ingegaan. Eindstand 10-8 in het voordeel van de Damwâldsters. Doelpunten KV Veenwouden: Thiadmar Sijens 3, Riemkje Keizer, Henk Moorlag, Johannes de Boer, Anne Dirk Hietkamp en Han Vastenhoud allen 1. Zaterdag speelt Veenwouden tegen Lemmer om 15:30 uur in Feanwâlden.