Menteam de Mensport uit Damwâld werd 
opnieuw kampioen van de zomercompetitie.
Menteam de Mensport uit Damwâld werd opnieuw kampioen van de zomercompetitie. Foto: Meinema

Menteam Damwâld en De Nachtdravers

DAMWALD - Voor de derde keer op rij is Menteam de Mensport uit Damwâld kampioen zomercompetitie enkelspan paarden geworden. De competitie in 2017 bestond uit tien marathonwedstrijden waarvan drie een dressuuronderdeel hebben.

Menner Eelke Messchendorp en 'groom' Siede Kempenaar sleepten de felbegeerde titel weer in de wacht na een spannende wedstrijdenreeks, waar het soms om seconden ging. Het menteam traint gemiddeld vier per week in de bossen en door waterpartijen, en dan zijn er nog de longeertrainingen om de conditie van het paard op peil te houden. Menteam de Mensport heeft een toppaard dat zelf beleerd en opgeleid is tot deze sport. Dit paard, Nesta East Wind Ed King Hill, speelt een grote rol in de teamprestatie.

Cornelis van der Wal met zijn 'groom' Mark Egbertsen en Frans Zeinstra met 'grooms' Hinke en Theo Hendrick van De Mennoruiters uit Burgum namen deel aan het KNHS kampioenschap samengestelde menwedstrijd klasse L en M. De dressuurproef verliep voor beide aanspanningen tegenvallend. Na de dressuur kwam de vaardigheid, voor Menteam de Nachtdravers beloond met een derde plek. De marathon was een groter succes. Bij de enkelspan paarden had Frans Zeinstra twee keer een tweede plek en een snelste tijd. De Nachtdravers reden zes hindernissen, waarvan vier het snelst!